חרדת בוקר – למה דווקא בבוקר?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חרדת בוקר

חרדת בוקרבעידן המודרני לא קשה למצוא אנשים עם הפרעת חרדה. העולם סביבנו מגביר את הטונים בכל התחומים והחוויות הרגשיות הופכות להיות עזות במיוחד.

רשת האינטרנט הפרושה בכל בית, היכולת לקבל את המידע ללא מסננים, מרוכז, צבעוני ומלא גודשת לנו את המחשבה ומשתלטת על המוח. זהו שלב בו כל אחד יכול להיבהל, אך אנשים להם יש בעיות חרדה עלולים לחוות את הכול סביבם כטריגר לבעיה איתה הם מתמודדים.

החרדה אומנם מלווה את הסובלים מהבעיה לאורך כל היום, אך הזמן בו היא מורגשת ביתר שאת מצוי בשעות הבוקר. אלו הזמנים הקשים ביותר בהם לא ניתן להתעלם מהחרדה והיא יכולה להפריע לתפקוד עצמו.

תחילת היום

רוב האנשים יודעים מה מתוכנן להם מבחינת לוח זמנים בכל יום. אדם חרדתי לרוב גם מתוכנן יותר ולכן יכול להצביע בדיוק על ימים בהם הוא הולך לפרזנטציה חשובה במיוחד בעבודה, מבחן שאסור להיכשל בו או אסיפת הורים ממנה הוא חושש במיוחד. כאשר מתעוררים בבוקר בידיעה שהיום הולך להיות מלחיץ במיוחד, אין פלא שסף החרדה באופן אוטומטי גבוה יותר.

אחרי מנוחה

לקראת הלילה הגוף כבר התעייף מכל היום. החוויות, עיבוד המידע והצורך להתמודד לאורך כל היום מעייפים ומורידים את החדות בה חווים את העולם. לכן החרדה לרוב אינה כה קשה בלילה.

אך מה קורה בבוקר? לאורך הלילה נטען הגוף, הפעיל מחדש את המערכות וקם בבוקר רענן ומוכן לפעילות. באותה מידה, החרדה קמה רעננה גם כן. החושים מסוגלים לתפוס את החרדה בשנית ולכן היא קשה יותר כאשר חווים אותה בבוקר.

חלומות וסיוטים

החרדה לא באה רק בשעות הערות. בלילה תת המודע מתעורר ויכול להתחיל לשגר את החרדות והפחדים שלנו אל תוך החלומות ולגרום לקשיי ונדודי שינה. לפעמים הסיוטים הכי גרועים הם פשוט החרדות היומיומיות איתן יש צורך להתמודד. אז אם כך, אחרי לילה של סיוטים, פלא שחווים את החרדה בצורה הכי קשה שאפשר?

מיקוד המחשבות

מספר הדקות שיש בבוקר לפני ההתארגנות הן הטובות ביותר של היום. שוכבים במיטה, מארגנים את המחשבות לקראת היום שיבוא מנתחים תהליכים ומתחילים להתניע את היום עם מחשבות חיוביות. אותו מיקוד יכול לפעול בכיוון ההפוך אם מדובר על מחשבות שליליות.

אנשים הסובלים מחרדה מתקשים להניע את התהליך החיובי עקב המחשבות השליליות שפוקדות אותם, ולכן המיקוד המחשבתי דווקא שלילי וגורם לחרדה להתגבר.

אם כך, כיצד ניתן לטפל במקרים של חרדת בוקר ואיך ניתן להתמודד עם התופעה?

תרגול ומדיטציה

בסופו של דבר, האדם מתרגל כיצד להירגע. נשימות נכונות, תנועות חוזרות שממריצות את הדם ומדיטציה שקטה ללא גירויים מבחוץ. כל אלו יכולים להוריד את מפלס החרדה בכמה רמות ולאפשר לעבור בוקר רגוע יותר.

לקום מוקדם יותר

חלק מהלחץ של הבוקר מוסיף לחרדה המצטברת. הצורך למהר, להתחיל את המרוץ מיד על הבוקר, להספיק לשתות קפה, לשים את הילדים ולהגיע בזמן לעבודה – כל אלו עלולים להגביר את החרדה. מומלץ לקום חצי שעה מוקדם יותר, להתארגן בנחת ולאפשר לגוף ולנפש להתחיל את היום ממקום רגוע.

הימנעות מסמארטפונים ורשתות חברתיות מיד כשקמים

לא מפתיע לגלות כי הדבר הראשון שעושים רוב האנשים הוא להתעדכן ברשתות החברתיות. מה קרה במהלך הלילה, האם נוספו אנשים לפרופיל וכיצד התקדמו תמונות שהועלו. עדכונים ובדיקות תכופות כאלו יכולות להעלות את מפלס החרדה אצל אנשים שמתקשים להתמודד עם הלחץ ולכן מומלץ להימנע מבדיקה והסתכלות מיד על הבוקר. עדיף לעשות זאת בנחת במהלך היום.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן