11 דרכים להתמודדות עם הדיכאון לחולי פסוריאזיס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

11 דרכים להתמודדות עם הדיכאון לחולי פסוריאזיספסוריאזיס היא יותר מאשר מצב גופני. המחלה עשויה להשפיע גם על הבריאות הרגשית. קרן הפסוריאזיס הלאומית מדווחת ש-63% מחולי הפסוריאזיס מדווחים שהמחלה משפיעה באופן רגשי משמעותי על רווחתם הרגשית.

מחקר שפורסם בינואר 2017 בכתב העת Acta-Dermato Venereologica בדק את השלכות המגדר, דימוי הגוף ותמיכה חברתית על דיכאון בחולי פסוריאזיס. החוקרים ציינו כי גורמים אלו מתייחסים לרמות דיכאון אצל נשים יותר מאשר גברים.

פסיכולוגים קליניים סבורים שממצאים אלו מראים שהטיפול בפסוריאזיס אצל נשים עשוי לסייע בדיכאון, אם הטיפול משפר את המראה שלהן.

תחושת השליטה

חשוב לטפל גם בגורמים אחרים שעשויים לתרום לדיכאון, ולא להתמקד בטיפול בפסוריאזיס בלבד. תחושת שליטה על המצב משפיעה באופן משמעותי על הפחתת הדיכאון.

רופאי עור מקרן הפסוריאזיס הלאומית מסבירים שזה עשוי להיות מעגל קסמים. מתח עשוי להחמיר פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית, ולגרום להחמרת התסמינים. כאשר המחלה מתלקחת, התסמינים עלולים להחמיר את הדאגה הרגשית, ובכך להוביל לדיכאון, אשר מתחיל את המחזור שוב.

התמודדות עם דיכאון

אפשר למצוא שיטות לשלוט בפסוריאזיס וברגשות, ולהצליח לטפל בתסמיני הדיכאון הנובעים מהפסוריאזיס. אלו הם 11 צעדים בהם ניתן לנקוט:

  1. 1. קשרי עבודה

חולים שעובדים מול קהל, מתמודדים עם אנשים הלוטשים עיניים בפצעי הפסוריאזיס, ודנים לגבי הנגעים עם אנשים אחרים מאחורי גבם.

לכן יש להסביר בשלווה מהי המחלה, ולהדגיש שאינה מדבקת. ידע על המחלה משפיע באופן משמעותי על התגובות. אם מלמדים אנשים על התסמינים, הם אינם תוהים מה לא בסדר.

  1. 2. התמודדות הדרגתית 

    יש להתמודד עם התסמינים בהדרגה, ולא לחשוב על המצב העתיד להתרחש בעוד עשרה ימים, חודש או חמישה חודשים. הרבה יותר קל להתמודד עם התסמינים בכל פעם שהם מופיעים, ולהתקדם בהדרגה, כשלא דואגים לגבי העתיד להתרחש.

  2. 3. בניית ביטחון עצמי

  3. מומלץ להימנע מהחבאת נגעי הפסוריאזיס. החולה צריך להכיר בכך שהנגעים הם חלק ממנו, אך אינם מגדירים אותו.
  4. 4. טיפול בפסוריאזיס 

    השיטה הברורה ביותר להתגבר על דיכאון עם פסוריאזיס היא לדעת שהמצב ישתפר. לכן מומלץ שלא לוותר על התקווה, להיות מוכנים לנסות טיפולים חדשים ולשמור על ראש פתוח. יש לקחת את התרופות כפי שנקבעו על ידי רופא העור, ולהקפיד על מריחת קרם לחות.

  5. 5. תמיכה

  6. מומלץ להיות בחברת אנשים שמעודדים ומשפרים את מצב הרוח ברגעים הנמוכים ביותר. הידיעה שהחולה אינו לבד, מחזקת את רוחו ונחישותו.
  7. 6. הפחתת לחץ 

    יש להאט את הקצב באמצעות חופשות קצרות וקבועות מהעבודה, לישון יותר, ולצאת לטיולים. מומלץ להקפיד על חשיבה אופטימית, ולתרגל מדיטציה ושיטות טיפולי גוף-נפש על מנת להפחית את הלחץ. אלו הן גישות התמודדות יעילות עם הפסוריאזיס.

  8. 7. יוגה, טאי צ'י או פילאטיס 

  9. אלו הם תרגילי הפחתת מתח נפלאים. הם גורמים לשינוי המיקוד ויכולים להיות מדיטטיביים למדי. בנוסף, פעילות גופנית משחררת תחושת הורמונים טובים ומסייעת בשיפור מצב הרוח. גם טיפולי עיסוי מסייעים לשמירת גמישות השרירים.
  10. 8. שינה איכותית

  11. יש להקפיד שלא לישון יותר מדי ולא מעט מדי. כשאנשים מדוכאים, הם רוצים לבלות את כל היום במיטה, אך גישה זו אינה יעילה. אם לא ישנים מספיק, עלולים להיכנס לדיכאון בקלות, וגם אם ישנים יותר מדי, תסמיני הדיכאון מתגברים.
  12. 9. שהייה בשמש

  13. שהייה בחוץ, אפילו ביום מעונן, מעניקה חשיפה לעור, המסייע לאיפוס השעון הביולוגי. טיפול אור הוא טיפול בהפרעות מצב רוח בפסוריאזיס. אך על מנת להגן מפני סרטן העור, יש להקפיד למרוח קרם הגנה אם השהייה בשמש ממושכת יותר מרבע שעה עד עשרים דקות.
  14. 10. אכילת מזונות בריאים

  15. מומלץ לבחור בתזונה עשירה בפירות וירקות, בשרים רזים ודגים. יש לאכול שפע דגים מלאים ולהפחית את צריכת השומנים והסוכרים, ולהימנע ממזונות מעובדים ומטוגנים. תזונה זו מסייעת לשמירת משקל בריא, אשר חשוב לבריאות הלב ושיפור ההערכה העצמית.
  16. 11. טיפול מקצועי

  17. חשוב להבין מתי קיים צורך בטיפול מקצועי ולקבל אותו. אם חולה פסוריאזיס מדוכא ואינו מסוגל לבצע פעילויות יומיומיות, אם אינו נהנה מפעילויות מהן נהנה בעבר, ואם מצב הרוח הדיכאוני נמשך למעלה משבועיים, יש לקבל טיפול מאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש. אלו הם סימנים לכך שהמצב חמור, וקבלת סיוע מקצועי אינה מעידה על חולשה.

התמודדות עם הרגשות, כמו גם ההשפעות הפיזיות של פסוריאזיס, כרוכה במאמץ, אך אם מתמקדים יותר על נקודות החוזק כאדם, ופחות על מצב העור הכרוני, ניתן לפתח גישה חיובים המסייעת להתמודדות עם אתגרים והפגת תסמיני הדיכאון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן