דיכאון עקב דילול עוברים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דיכאון עקב דילול עובריםתקופת ההיריון אמורה להיות אחת התקופות היפות והמיוחדות בחייה של כל אישה. כך לפחות היינו רוצים להאמין ולקוות. המציאות, למרבה הצער, איננה תמיד סוגה בשושנים. סיבות רבות יכולות להביא למצבי רוח בזמן ההיריון ולפעמים גם לדיכאון של ממש.

לצד סיבות הורמונליות שאין לזלזל בהן, יש גם נסיבות וגורמים אחרים שעלולים לגרום לדיכאון אפילו בקרב נשים שמחות ואופטימיות בדרך כלל. דילול עוברים, למשל, עלול לגרום לדיכאון עמוק. במציאות שבה הליך רפואי שכזה כבר איננו נדיר במיוחד, חשוב להביא זאת בחשבון. כדאי גם להבין כיצד לפעול בכדי להיאבק בתחושות הקשות.

אין מקום לרגשות אשמה

נשים שחוות דילול עוברים עלולות לסבול מדיכאון קשה וירידה במצב הרוח בשל רגשות אשמה. רגשות האשמה הללו יכולים להיות מודעים, מודעים למחצה או בלתי מודעים. על כן, חשוב להדגיש כי אין כאן עניין של אשמה אמיתית. בקרב נשים שעבור הליך של דילול יזום, האשמה אולי קיימת, אך היא לא נשענת על גורם אובייקטיבי. זה נכון גם אם לכאורה מדובר בבחירה של האם שכן יש כאן היבט רפואי, בריאותי.

כאשר מתקיים היריון מרובה עוברים, הרי שעולה באופן ניכר הסיכוי לסיבוכים ולסיכונים. הסיכונים חלים גם על האישה ההרה אבל גם על העוברים עצמם. בהריונות מרובי עוברים, כאשר מדובר בשלושה עוברים ויותר, צפויה לידה מוקדמת מאוד. משקל העוברים בלידה נמוך וקיימת ירידה בסיכוי של העוברים לשרוד. ככל שישנם יותר עוברים, ללא דילול עולה הסיכון להפלה ולאובדן כל העוברים.

שמירה על בריאות העוברים

יש כמה סיבות שמניעות את הרופאים להמליץ על דילול עוברים. שמירה על בריאות העוברים הנותרים הינה סיבה מרכזית אך לעיתים יש גם מצבים אחרים. כאשר מזהים כי אחד או יותר מהעוברים הינם בעלי מומים או מחלות תורשתיות קשות, מדובר למעשה בהפסקה של ההיריון למניעת סבל מהיילוד. חשוב לשנן היטב בפני היולדת כי ההחלטה על דילול עוברים נועדה לשמירה על בריאות העוברים הנותרים. זו עובדה מוכחת שעלתה באין ספור מחקרים.

מותר וכדאי לשפוך את הלב

תחושה של אובדן, אבל וצער עמוק לא ילוו כל אישה שחווה דילול עוברים. אבל בקרב אחוז מסוים מהנשים, התחושות הללו תהיינה קשות למדי. לא כדאי להדחיק את התחושות הללו או לנסות להעמיד פנים כי הכל בסדר. מותר לחוש צער, ממש כפי שלא רצוי להרגיש רגשות אשמה.

יכול מאוד לעזור לשפוך את הלב בפני מישהו. יש אומרים כי העדיפות היא לשוחח עם אישה, אך לא כולם מסכימים לכך. מה שבטוח – לא כדאי לשמור בפנים את הקושי. אפשר לשוחח עם חברה קרובה. אפשר לשוחח עם נשים אחרות שעברו פרוצדורה דומה, אולי בתקופה נוכחית ואולי בעבר. בזכות אמצעים כגון דוא"ל, קבוצות ווטצאפ ורשתות חברתיות, אפשר למצוא תמיכה זמינה הרבה יותר בקלות.

טיפולים נגד דיכאון

לא כל אישה מרגישה בנוח לשפוך את הלב ולפרוק את המועקה בפני אחרים, במסגרות חברתיות שונות. יש כאלה שמרגישות הרבה יותר בנוח לא לשוחח על הנושא אפילו על הבעל או בן הזוג. אז מה בכל זאת ניתן לעשות? אפשר בהחלט להיעזר באנשי מקצוע. פסיכולוג או פסיכיאטר, יכולים לסייע בהתמודדות עם דיכאונות ועם רגשות מועקה.

האינטנסיביות של הפגישות תלויה באישה וברמת המועקה. יש רק לקחת בחשבון את ההבדל שבין המטפלים השונים. פסיכיאטרים נוטים להמליץ על טיפולים תרופתיים בעוד שפסיכולוגים אינם מורשים להמליץ או לרשום תרופות נגד דיכאון. יש להוסיף כי חלק מהנשים יכולות להפיק תועלת מטיפולים משלימים, דיקור סיני למשל, טיפול בפרחי באך, הומיאופתיה או דמיון מודרך.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן