דיכאון, טראומה ומאניה דיפרסיה

דיכאון חזק – ההבחנה בין מצב דיכאון רגיל לחזק

דיכאוןדיכאון הוא הפרעת מצב רוח הגורם לתחושה מתמדת של עצב ואובדן עניין. מצב זה מכונה גם הפרעת דיכאון קליני. דיכאון חזק משפיע על הדרך בה אדם מרגיש, חושב ומתנהג ועלול להוביל למגוון נרחב של בעיות רגשיות ופיסיות המקשות על ביצוע פעילויות יומיומיות רגילות. במצב זה, אדם עשוי לחוש כאילו אין סיבה להמשיך לחיות.

דיכאון חזק הוא יותר מהתקף רגיל של מצב רוח ירוד או חולשה. זהו מצב הכרוך בטיפול לטווח הארוך, אך אין להתייאש, שכן רוב האנשים הסובלים ממצב זה מתאוששים עם תרופות, ייעוץ פסיכולוגי או שילוב של השניים. גם טיפולים אלטרנטיביים מסייעים.

תסמיני דיכאון חזק

למרות שמצב זה נדיר יותר מדיכאון רגיל, ועשוי להתרחש פעם אחת בלבד במהלך החיים, בדרך כלל אנשים הסובלים מהתקף דיכאון זה חווים תסמינים המתרחשים ברוב שעות היום, כמעט מידי יום, והעשויים לכלול:

חלק מהאנשים סובלים מתסמינים כה חמורים, עד כי ברור שמשהו אינו כשורה איתם. אנשים אחרים מרגישים בדרך כלל אומללים או עצובים, אך היות והם חווים רק חלק מהתסמינים, או שהם חווים את התסמינים בצורה שאינה מצביעה בבירור על דיכאון, הם אינם מאובחנים או מבינים כי הם סובלים מדיכאון חזק.

סיבוכי דיכאון חזק

מצב זה הוא הפרעה רצינית שעלולה לתבוע מחיר נורא לגבי יחידים ומשפחות. אם המצב אינו מטופל, הוא עלול להחמיר ולהוביל לבעיות רגשיות, התנהגותיות ומצבים בריאותיים אחרים המשפיעים על כל תחומי החיים. סיבוכים הקשורים לדיכאון חזק עשויים לכלול:

קריטריונים לאבחון דיכאון חזק

מצב זה מאובחן כשהמטופל עומד בקריטריוני התסמינים הקבועים במדריך כדיאגנוסטי והסטטיסטי של הפרעות נפשיות (DSM). מדריך זה משמש רופאים מתחום בריאות הנפש על מנת לאבחן מצבים נפשיים ולקבוע את שיטות הטיפול.

בדיכאון חזק, אדם חייב לחוות חמש או יותר מהתסמינים במשך שבועיים רצופים, ברוב שעות היום, כמעט מידי יום. לפחות אחד מהתסמינים חייב להתאפיין במצב רוח דיכאוני או אובדן העניין וההנאה.

התסמינים חייבים להיות חמורים מספיק עד כדי גרימת בעיות משמעותיות בפעילויות היומיום, כגון עבודה, לימודים, פעילויות שגרתיות או בעיות אחרות במערכות יחסים ומצבים חברתיים, ועשויים להתבסס על הרגשות או בהתאם לתצפית של מישהו אחר, כשהאדם עצמו אינו מבין כי הוא סובל מדיכאון חזק.

טיפולים ותרופות

קיימים טיפולים רבים לדיכאון חזק, כולל תרופות וייעוץ פסיכולוגי. שילוב של השניים יעיל ביותר עבור רוב האנשים. הפסיכיאטר עשוי לרשום תרופות להקלת התסמינים, בהתאם לחומרתם, אך אנשים רבים הסובלים מדיכאון חזק נהנים גם מייעוץ פסיכולוגי או טיפול אחר הקשור לבריאות הנפש. לעיתים מצריך המצב אשפוז בבית חולים או השתתפות בתכניות טיפול במרפאות חוץ עד לשיפור התסמינים.

ראו גם:

לא פשוט: כיצד להתמודד עם התאבדות של אחד ההורים?

Exit mobile version